Vaginale ongemakken

Vaginale ongemakkenVaginismeVervelende geurVaginale droogteVulvitis

Vaginale ongemakken

Naast vaginale schimmelinfecties zijn er ook nog (vele) andere vaginale ongemakken welke wij op deze pagina zullen beschrijven, waar mogelijk met kenmerken, oorzaken en behandelmethoden. Net als bij een vaginale schimmelinfectie is het altijd raadzaam om bij vaginale ongemakken een huisarts te raadplegen, alleen deze kan met zekerheid een diagnose stellen en een behandelplan met u inzetten. Wij van vaginaleschimmelinfecties.be kunnen geen verantwoordelijkheid nemen wanneer u besluit niet met uw ongemakken naar de huisarts te gaan. Terug naar boven.

Vaginisme

Vaginisme is niet een op zich staande aandoening maar vaak het gevolg van andere aandoeningen of vervelende ervaringen. Bij vaginisme spannen de bekkenbodemspieren onwillekeurig aan, waardoor seks (bijna) onmogelijk wordt. Vaginisme kan zowel geestelijke als lichamelijke oorzaken hebben en voor de behandeling van vaginisme zult u altijd uw huisarts moeten raadplegen. De huisarts begrijpt dat dit een zeer vervelend onderwerp is en zal u met veel zorgvuldigheid proberen te helpen. Weet dat u absoluut niet de enige bent die deze klachten heeft en dat vaginisme een grote invloed kan hebben op uw algehele gemoedstoestand, laat u dus a.u.b. behandelen zodat u weer (meer) van het leven kunt genieten. Terug naar boven.

Vervelende vaginale geurtjes

Alle vrouwen “ruiken” anders bij hun vagina, doordat vocht de vagina beschermt en het milieu in balans houd is dit erg belangrijk. Maar dit zelfde vocht kan ook een vervelende geur veroorzaken. Er zijn vele oorzaken voor een vervelende geur, met enkele eenvoudige tips kunnen kleine ongemakken verholpen worden:

  • was uw vagina met lauw water zonder zeep
  • draag katoenen ondergoed, dit lucht beter
  • gebruik zo min mogelijk inlegkruisjes

Wanneer deze dingen niet helpen en dus niet de oorzaak zijn van de geur, kan de veroorzaker ook een schimmel of bacterie zijn. Wanneer u met uw probleem naar de huisarts gaat kan deze u een antibiotica kuur voorschrijven die er voor zorgt dat de bacterie die voor de geur zorgt verdwijnt. Mocht de geur binnen korte tijd weer terugkeren is het raadzaam om ook uw partner mee te nemen naar de huisarts om te bekijken of hij niet een bacterie of schimmel met zich meedraagt die tijdens de sex op u overgedragen wordt. Naast antibiotica zijn er bij online drogisterijen ook diverse middeltjes te koop om de zuurgraad bij uw vagina op een goede waarde te houden, dit zorgt preventief voor het voorkomen van onaangename geurtjes. Op onze producten pagina kunt u een overzicht vinden met middeltjes. Net als bij andere vaginale ongemakken is het ook nu, zeker wanneer het een terugkerend of ernstig ongemak is, raadzaam om contact op te nemen met uw huisarts of gynaecoloog. Terug naar boven.

Vaginale droogte

Vaginale droogte is een vervelend verschijnsel dat veel voorkomt bij vrouwen in de overgang, maar ook bij jongere vrouwen komt vaginale droogte voor. De droogte heeft vaak te maken met de hoeveelheid oestrogeen, deze zorgt voor de regulatie van diverse processen in de vagina. Door de droogte is er meer kans op beschadigingen en infecties van de vaginawand. Bovendien is het onprettig om te vrijen wanneer u last heeft van een droge vagina. Voor het ontbreken van voldoende oestrogeen zijn er hormoonzalfjes beschikbaar via uw huisarts. Voor meer vocht bij het vrijen zijn er vele glijmiddelen beschikbaar bij de drogist die er voor zorgen dat geslachtsverkeer gewoon prettig is zoals het hoort te zijn. Terug naar boven.

Vulvitis

Vulvitis is een ontsteking aan de vulva (het gebied in en om de vagina). Door de ligging van de vulva is deze in principe kwetsbaar voor vulvitis, toch komt het in de praktijk niet zo vaak voor, tenzij er sprake is van verminderde weerstand, diabetes of een speciale ziekte verwekker. Ook is een seksueel overdraagbare aandoening (soa) regelmatig de veroorzaker van een ontsteking bij de vulva. De symptomen zijn meestal jeuk, pijn, zwelling en soms pijn bij het vrijen. Er kunnen 4 soorten infecties zijn ontstaan: bacteriƫle, virale, schimmel en parasitaire. Daarnaast kunnen ook hormonen de oorzaak zijn van het optreden van vulvitis. Op onze website behandelen we de vaginale schimmelinfectie uitgebreid, maar zullen we ook binnenkort de andere infecties beschrijven, zodat u goed kunt uitzoeken welk type infectie u heeft. Ongeacht welk type infectie u heeft, bij last van pijn, jeuk, een branderig gevoel, zwelling en pijn bij het vrijen is het altijd raadzaam om uw huisarts of gynaecoloog te raadplegen, zodat deze u kan helpen met het behandelen van uw klachten. Heeft u last van andere vaginale ongemakken laat het ons weten en wij zullen u zo goed mogelijk informeren. Terug naar boven.

Share Button


Vaginale schimmelinfectie | Privacy Policy