Candida infectie

Er zijn vele gebieden waar een candida infectie voor kan komen, op vaginaleschimmelinfectie.be behandelen we uitgebreid een candida infectie bij de vagina.

Wat is candida?

Candida Albicans, of kortweg candida, is een schimmelinfectie dat wordt veroorzaakt door gistachtige schimmels die zich van nature in de darmen bevinden, maar bijvoorbeeld ook op de huid, in de mond en in de vagina. Normaal gesproken is dit geen enkele probleem en vormt het met de daar aanwezige overige bacteri├źn een zeker evenwicht. Wanneer dit evenwicht door diverse mogelijke factoren echter wordt verstoord, dan kan deze gist draden gaan vormen en gaat het over in een schimmelvorm. Mogelijke oorzaken van dat evenwicht kunnen bijvoorbeeld de invloed van antibiotica, een zwakker immuunsysteem of de aanwezigheid van een parasiet zijn.

Via het bloed kan deze schimmel zich vervolgens vanuit de darmen naar andere delen van het lichaam verspreiden, hetgeen kan leiden tot een al dan niet chronische candida infectie. Een candida infectie is veel voorkomend, uitermate vervelend en vaak ook hardnekkig waardoor het maanden of zelfs jarenlang voor chronische klachten kan zorgen. Ook is het mogelijk dat deze candida infectie vaak terugkomt.

Klachten candida infectie

De belangrijkste klachten van een candida infectie zijn:

Klachten spijsverteringsorganen

Dit zijn bijvoorbeeld een opgezette buik, slijm in de ontlasting, een spastische darm, darmkrampen, constipatie, diaree, jeuk aan de anus, winderigheid, maagklachten, geregeld last van vage misselijkheid.

Klachten geslachtorganen

Hieronder vallen onder andere steeds terugkerende vaginale infecties, jeuk, vieze witte afscheiding en libidoverlies.

Klachten immuunsysteem

Dit zijn alle klachten die verbanden houden met een over reactief of verzwakt immuunsysteem. Hierbij moet je denken aan allergie├źn, verstopte en/of jeukende neus, eczeem, toegenomen overgevoeligheid of intolerantie voor voedsel, blaasontstekingen, steeds terugkerende infecties, chronische bijholte ontstekingen en kwakkelen met je gezondheid in het algemeen.

Klachten energieniveau

Hieronder vallen alle klachten als afnemende energie en minder puf hebben, snel uitgeput raken, chronische vermoeidheidsklachten, toegenomen slaapbehoefte en slaapproblemen.

Spierklachten en gewrichtsklachten

Dit zijn klachten zoals pijnlijke spieren en/of gewrichten, ook bij normale aanraking, snel uitgeputte spieren en het gevoel van lood in je armen en benen hebben.

Klachten hormonaal systeem

Dit zijn bijvoorbeeld menstruatiestoornissen, hoofdpijn, trek in zoet, vreetaanvallen en altijd koude handen en voeten.

De meeste voorkomende klachten van mensen met een candida infectie zijn een in meer of mindere mate ontregelde bloedsuikerhuishouding oftewel hypoglykemie. Voor onder andere optimale energievorming is een stabiele bloedsuikerspiegel van ontzettend groot belang. Zelfs het functioneren van onze hersenen wordt voor een overgroot deel bepaald door een constante bloedsuiker aanvoer. Dit is dan ook de reden dat een verstoring van de bloedsuikerspiegel vaak als eerste in onze hersenen merkbaar is. Dit uit zich bijvoorbeeld in de vorm van wisselende stemmingen, depressie, concentratiestoornissen of geheugenproblemen.

Share Button


Vaginale schimmelinfectie | Privacy Policy