Schaamte

Vaginale schimmelinfectie is een van de medische kwaaltjes waarmee vele Nederlanders niet zo snel naar de huisarts gaan. Daarnaast zijn er nog een behoorlijk aantal aandoeningen waarbij ook schaamte is om de huisarts te raadplegen.
De schaamte is begrijpelijk omdat het vaak om intieme plekken gaat of om zaken waarmee je niet te koop loopt, maar de huisarts is er om u te helpen en zal niet raar opkijken wanneer u met uw ongemak op bezoekuur komt.

In onderstaande opsomming bespreken we nog 5 veel voorkomende aandoeningen die voor mensen niet (eenvoudig) bespreekbaar zijn met de dokter:

1. Aambeien

Een Aambei ontstaat vaak bij obstipatie (het moeilijk naar de wc kunnen gaan door droge, harde ontlasting) wanneer u dan toch naar de wc gaat moet er flink kracht gezet worden om de ontlasting uit uw lichaam te krijgen. Hierbij ontstaat een dusdanig grote druk rond uw anus dat er een aambei gevormd kan worden. U komt er achter dat u een aambei heeft wanneer u in uw ontlasting of op uw wc papier helder rood bloed tegenkomt. Ook kunt u een bobbeltje voelen rondom uw anus en kunt u last hebben van een jeukerig of pijnlijk gevoel.
Behandelen
Sperti Aambeien Zalf voor uitwendige Aambeien
Sperti Preparation H bevatten 1% Extr. Saccharomycetis viv. En 3% Ol. Jecoris Negaprionis. ‘s Morgens en ‘s avonds en na elke stoelgang zalf aanbrengen. Reinig de anale opening na elke stoelgang eerst met zacht toiletpapier en dan met een washandje en lauw water. Daarna met een zachte handdoek droogbetten.
Bestel Direct

Sperti Aambeien Zetpillen voor inwendige Aambeien
Sperti zetpillen voor de behandeling van aambeien. Verzacht de pijn en verlicht de jeuk. De zetpillen zijn geschikt voor de behandeling van inwendige aambeien.’s Morgens en ‘s avonds en na elke stoelgang één zetpil inbrengen. Eerst de verpakking verwijderen voor het inbrengen. Reinig de anale opening na elke stoelgang eerst met zacht toiletpapier en dan met een washandje en lauw water. Daarna met een zachte handdoek droogbetten.
Bestel Direct

Om aambeien te verminderen en in de toekomst te voorkomen, moet u zorgen dat u zachte ontlasting heeft en moet u niet te lang wachten indien u aandrang heeft om naar het toilet te gaan. Neem als u naar het toilet gaat rustig de tijd.
Eet voldoende vezels en fruit en zorg voor voldoende beweging op deze manier zal uw stoelgang op gang blijven.

2. Kalknagel / Schimmelnagel

Een kalknagel is een schimmelinfectie aan de nagel en kan met een schimmelafbrekend middel worden behandeld.
Behandelen
Daktarin-nagellak wordt gebruikt voor de behandeling van een schimmelinfectie van de nagels. Daktarin-nagellak bevat miconazol (20 mg per milliliter vloeistof). Miconazol is de stof die zorgt voor de werking van Daktarin. Het doodt vrijwel alle schimmels en sommige bacteriën die de huid en/of de nagels kunnen besmetten. Daktarin-nagellak is een heldere, kleurloze vloeistof in een flesje.
Bestel Direct

3. Incontinentie

Bij vrouwen (maar ook mannen) vanaf een bepaalde leeftijd ontstaan regelmatig incontinentie problemen, dit heeft vaak te maken met het slapper worden van de bekkenbodem spieren en het minder elastisch worden van de blaas. Ondanks dat dit een veelvoorkomende klacht is vinden veel mensen het erg onprettig om er over te praten.
Via onderstaande link kunt u een groot aantal producten vinden die u kunnen helpen om de overlast van incontinentie te beperken.
Bestel Direct

4. Eczeem

Eczeem is een huidirritatie die voor veel jeuk zorgt en door veel mensen als vies en ongezond wordt gezien, vandaar dat mensen met eczeem het zo veel mogelijk proberen te verstoppen en het er niet over willen hebben.
De jeuk kan dusdanig heftig zijn dat er diepe wonden van het krabbelen kunnen ontstaan waardoor er infecties en andere ongemakken kunnen ontstaan.
Behandelen
Dr. Swaab Zinkzalf wordt gebruikt bij irritaties van de huid, waabij een indrogend, bedekkend of beschermend effect gewenst is. Daarmee te gebruiken bij eczeemplekken in combinatie met een vochtige huid.
Bestel Direct

5. Stoelgang problemen

Er zijn enorm veel oorzaken van stoelgang problemen, deze kunnen een psychische of lichamelijke oorzaak hebben. Maar ze hebben allemaal gemeen dat de normale stoelgang (die voor ieder mens sowieso al verschillend is) niet verstoord is, door hetzij verstoppingen of dunne ontlasting. Bij dunnen en zeer regelmatige ontlasting kan er sprake zijn van intolerantie voor bepaalde producten (lactose, gluten, etc..) en is het wenselijk dit te laten onderzoeken door de huisarts. Bij verstoppingen (obstipatie) wordt de ontlasting niet goed door de dikke darm heen bewogen en wordt de ontlasting hard en droog waardoor er problemen ontstaan die pijn en irritatie veroorzaken.
Behandelen
Dulcolax Bisacodyl 5mg werkt op de plaatst waar dat moet, namelijk in de dikke darm. Door stimulering van de natuurlijke beweging van de darmen wordt de stoelgang bevordert. De darmbewegingen zullen worden versnelt waardoor de inhoud van de darmen zal worden voortgestuwd.
Bestel Direct

Bij alle aandoeningen of ongemakken kunt u altijd terecht bij uw huisarts, of kunt u een online apotheker raadplegen. Blijf niet te lang lopen met uw kwaal want dit kan de klachten serieus verergeren.

Share Button


Vaginale schimmelinfectie | Privacy Policy