Vervelende geurtjes vagina

Alle vrouwen “ruiken” anders bij hun vagina, doordat vocht de vagina beschermt en het milieu in balans houd is dit erg belangrijk. Maar dit zelfde vocht kan ook een vervelende geur veroorzaken. Er zijn vele oorzaken voor een vervelende geur, met enkele eenvoudige tips kunnen kleine ongemakken verholpen worden:

  • was uw vagina met lauw water zonder zeep
  • draag katoenen ondergoed, dit lucht beter
  • gebruik zo min mogelijk inlegkruisjes

Wanneer deze dingen niet helpen en dus niet de oorzaak zijn van de geur, kan de veroorzaker ook een schimmel of bacterie zijn. Wanneer u met uw probleem naar de huisarts gaat kan deze u een antibiotica kuur voorschrijven die er voor zorgt dat de bacterie die voor de geur zorgt verdwijnt.
Mocht de geur binnen korte tijd weer terugkeren is het raadzaam om ook uw partner mee te nemen naar de huisarts om te bekijken of hij niet een bacterie of schimmel met zich meedraagt die tijdens de sex op u overgedragen wordt.
Naast antibiotica zijn er bij online drogisterijen ook diverse middeltjes te koop om de zuurgraad bij uw vagina op een goede waarde te houden, dit zorgt preventief voor het voorkomen van onaangename geurtjes.
Op onze producten pagina kunt u een overzicht vinden met middeltjes.
Net als bij andere vaginale ongemakken is het ook nu, zeker wanneer het een terugkerend of ernstig ongemak is, raadzaam om contact op te nemen met uw huisarts of gynaecoloog.

Share Button


Vaginale schimmelinfectie | Privacy Policy