Vulvitis

Vulvitis is een ontsteking aan de vulva (het gebied in en om de vagina). Door de ligging van de vulva is deze in principe kwetsbaar voor vulvitis, toch komt het in de praktijk niet zo vaak voor, tenzij er sprake is van verminderde weerstand, diabetes of een speciale ziekte verwekker. Ook is een seksueel overdraagbare aandoening (soa) regelmatig de veroorzaker van een ontsteking bij de vulva. De symptomen zijn meestal jeuk, pijn, zwelling en soms pijn bij het vrijen. Er kunnen 4 soorten infecties zijn ontstaan: bacteriƫle, virale, schimmel en parasitaire. Daarnaast kunnen ook hormonen de oorzaak zijn van het optreden van vulvitis.
Op onze website behandelen we de vaginale schimmelinfectie uitgebreid, maar zullen we ook binnenkort de andere infecties beschrijven, zodat u goed kunt uitzoeken welk type infectie u heeft.
Ongeacht welk type infectie u heeft, bij last van pijn, jeuk, een branderig gevoel, zwelling en pijn bij het vrijen is het altijd raadzaam om uw huisarts of gynaecoloog te raadplegen, zodat deze u kan helpen met het behandelen van uw klachten.

Share Button


Vaginale schimmelinfectie | Privacy Policy